четверг, 21 апреля 2011 г.

21.04.2011р. РМО в ЗШ № 86

На засіданні заслухали презентацію із досвіду роботи кафедри вчителів української мови та літератури ЗШ № 86; круглий стіл на тему: "Дидактико - технологічні аспекти використання ІКТ на уроках мови та літератури" - за результати впровадження досвіду Чумаченко О.В. виступали школи №: 30, 31, 50, 96, 100.
Про підсумкові контрольні роботи та ДПА див. методичні рекомендаціїї. До 10.05. 2011р. здати аналіз ШМО + список вчителів, що атестуються у 2012р.

среда, 20 апреля 2011 г.

среда, 6 апреля 2011 г.

Практико - орієнтований семінар 30 березня 2011р. в колегіумі № 98

Тема:"Розвиток творчого мислення і формування освітніх компетенцій на уроках літератури і мови на основі диференційованого підходу до навчання"( у рамках поширення педагогічного досвіду за результатами V міської педвиставки). Завдання семінару: ознайомити учасників семінару з етапами розвитку творчого мислення під час викладання філологічних дисциплін; ознайомити учасників семінару із досвідом роботи вчителя російської мови та літератури Котик А.О. і вчителя української мови та літератури Волобуєвої Р.Л.; показати використання активних і інтерактивних форм роботи під час проведення уроків мови та літератури. Матеріал семінару знаходиться у керівника РМО ( бажаючі можуть ознайомитись)Вчителем української мови та літератури Волобуєвою Риммою Львівною було проведено відкритий урок на тему:"Чи легко розпізнати людину?"( диспут за оповіданням В. Винниченка "Федько - халамидник") та презентацію з досвіду роботи вчителя "Формування креативної компетентності учнів". Надано конспекти уроків: відкритого уроку, уроку розвитку звязного мовлення в 10 класі - відгук на твір мистецтва.